over_onsDe meeste programmeurs hebben het programmeren waarschijnlijk geleerd met behulp van talen als Basic en Pascal en vooral de laatstgenoemde taal zal in het hart van menig programmeur een speciaal plaatsje hebben. De taal was zijn tijd ver vooruit en het was een waar genot om met Pascal te werken.

We willen op Delphi-GG daarom meer informatie geven over Pascal en over de verschillende varianten van de taal die in de loop der tijd zijn ontstaan. Veel van onze aandacht zal daarbij uiteraard uitgaan naar Delphi, de meest bekende en populaire Pascal IDE.

Naast informatie over de programmeertaal en ontwikkelomgevingen, zullen we op deze website ook links geven naar verschillende tools die voor Pascal-programmeurs van pas kunnen komen en zal er regelmatig het laatste nieuws over Delphi en andere Pascal-producten worden gepost.

Tot slot willen we in de toekomst ook een kalender toevoegen met daarop belangrijke Pascal- en Delphi-evenementen in zowel Nederland als het buitenland. Gebruikers van onze website kunnen met behulp van deze kalender contact met elkaar opnemen en eventueel gezamenlijk afspraken maken om naar een bijeenkomst te gaan.